Onze Visie

Els de Wit, oprichtster van Pro Mundo, heeft in 2007 zes maanden ontwikkelingswerk gedaan in Ghana. Door deze ervaring heeft ze gezien hoe ontwikkelingshulp geboden werd en kreeg een hier een duidelijke visie op. Als gevolg is ze op het idee gekomen om zelf een stichting te starten. Op deze manier kon ze een een passende manier vinden om de hulp te bieden op plekken waar dit hard nodig is.

Pro Mundo vindt het erg belangrijk goed te luisteren naar de lokale bevolking. Samen in gesprek gaan en oplossingen zoeken voor diverse problematiek. Samen kijken naar een effectieve en duurzame manier om de hulpvraag op te lossen en concrete doelen stellen.

Plannen en Ambitie

Pro Mundo heeft de hoop om op korte termijn nog verschillende doelen te realiseren voor dit prachtige project. Zonnepanelen en een elektrische waterpomp zullen ervoor zorgen dat het project ruim voldoende water heeft en tevens 120 gezinnen in de regio voorzien zijn van schoon drinkwater. Indien mogelijk zou het daarnaast erg mooi zijn wanneer we de vrouwen kunnen supporten in het idee om zonnebloemolie te produceren. Hiervoor is een molen (op zonne-energie) nodig, die wij ze graag zouden willen geven.

Dit project is dit jaar in april gerealiseerd en daar zijn we uiteraard enorm trots op! Graag zien we nog meer verbetering in Nsaru door middel van nog meer water installaties en workshop ruimtes voor de vrouwen waar in ze handwerk gerelateerde dingen kunnen leren.

In 2016 weer naar Malawi!

Els gaat in april 2016 weer naar Malawi en is nu bezig om voldoende geld in te zamelen. Pro Mundo wil het project weer een goede boost geven zodat de vrouwen weer vol goede moed zelfstandig verder kunnen.

Het doel is om het project op den duur officieel over te dragen aan Richard Jackson en de vrouwen, zodat ze zelfstandig door kunnen gaan met het realiseren van deze droom die we al jaren met elkaar voor ogen hebben!